Teletović sa 22 poena ima ključ od Top 16

Caja visoko porazila Nacy u Iradiar Areni

Teletović sa 22 poena ima ključ od Top 16

Mirza Teletović je još jednom predvodio Caju Laboral do pobjede, ovaj put nad Nancyem (90:55) u 9. kolu Eurolige.

Sa svoja  22 poena naš igrač je napravio prvi korak za Caju kada je u pitanju plasman u Top 16. Onaj drugi, možda napravi Fenerbahce ukoliko sutra na svom terenu porazi Bilbao, jer Nancy je završena priča.

A kako i ne bi bila završena, kada je Nancy naletio na Teletovića, koji je pokazao da je jedina konstanta u ovosezonskoj Caji, timu, koji je mnogo kupovao, mnogo mijenjao i mnogo tražio formu. Srećom, imaju Teletovića.

Caja Laboral je odrješito, sa očitom namjerom da bez mnogo problema dođe do pobjede otvorila utakmicu protiv Nancya. Prva četvrtina je u takvoj jednoj angažovanoj igri donijela 11 poena prednosti za tim iz Vitorije. Briljantan je bio Teletović, koji je u tih prvih 10 minuta sa svojih 14 poena, odmah dao do znanja ko će to biti gazda parketa oko kojeg je na tribinama Iradiar Arene bilo 7 943 gledaoca.

Ništa se nije promijenilo niti u drugoj četvrtini. Tokom nje su "Laboralisti" došli do novih 10 poena prednosti (20:10), te se na odmor otišlo sa prednošću Caje od 21. poena razlike (42:21). Igrači Nancya su bili na koljenima i samo su nemoćno mogli posmatrati kako naš reprezentativac postiže više od pola poena za svoj tim, čak 22, uz šut za dva 4/5 i za tri 4/9. Najbliži našem internacionalcu je bio Milko Bjelica sa 5 poena.

U nastavku se našem reprezentativcu priključuju San Emeterio i Brad Oleson, a Nancyevi igrači su opet ostavljeni na oko deset poena po četvrtini. Treća dionica je bila čista katastrofa tima iz Francuske (29:9), a prosto nevjerovatno zvuči podatak da je prije zadnjih deset minuta rezultat glasio 71:30.

Četvrta četvrtina (19:25) bila je tek malo radosti za Nancy i malo opuštanja za Caju Laboral.

Mirza Teletović je ostao na 22 poena iz prvog poluvremena. Oleson je postigao 14, dok je San Emeterio uknjižio 13 poena. Kod gostiju tek Gregory 15 i Sylla 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.