Teletović savršen u pobjedi Caje Laboral
Najbolja partija sezone

ACB liga, 6. kolo

Teletović savršen u pobjedi Caje Laboral

Adnan Beganović

U okviru 6. kola košarkaškog prvenstva Španije, Caja Laboral našeg Mirze Teletovića na svom parketu je pobijedila Gran Canariju (86:79), a naš internacionalac bio je najbolji igrač susreta.

Mirza Teletović nastavio je sa sjajnim partijama u ovoj sezoni i na večerašnjem susretu pokazao je da se radi o jednom od najboljih mladih evropskih košarkaša. Naime, Teletović je na parketu proveo 27 minuta i za to vrijeme uspio je postići 27 poena (4/4 za dva, 5/8 za tri i 4/5 s linije slobodnih bacanja).

Pored 27 ubačenih poena bosanskohercegovački internacionalac skupio je i 6 skokova i jednu asistenciju, što je bilo sve skupa dovoljno za valorizaciju 34.
Xacobeo u kojem od ove sezone nastupa i bh. Reprezentativac Nihad Đedović upisao je drugu pobjedu u sezoni. Ovaj put Xacobeo je bio bolji od Manrese (72:62), a Đedović je na parketu proveo 12 minuta i pritom upisao dva poena, tri skoka i jednu asistenciju.

U ostalim susretima uglavnom su postignuti očekivani rezultati, a treba izdvojiti pobjede vodećih ekipa, Reala nad Alicanteom, Barcelone nad Cajasolom, Juventuta protiv Granade te Pamese nad Fuenlabradom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.