Teletović slab, Netsi nagazili na minu zvanu Philadelphia

Mrežice poražene

Teletović slab, Netsi nagazili na minu zvanu Philadelphia

Brooklyn Netsi našeg Mirze Teletovića su protekle noći doživjeli svoj 20. ovosezonski poraz, koji možda i ne bi bio tako bolan da mi ga nije nanijela ekipa Philadelphije.

76ersi su slavili u Barclays Centru rezultatom 90:88, a ovo je za njim bio tek šesti trijumf ove sezone, drugi u posljednje tri utakmice.

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović na terenu je proveo nešto više od 20 minuta, a ta to vrijeme postigao je šest poena. Mirzu nije slušao šut, a pogodio je tek dva od osam pokušaja, oba puta iza linije za tri poena.

Najučinkovitiji igrač utakmice bio je Carter-Williams sa 20 poena, dok je Lopez bio najraspoloženiji za igru u redovima domaćina. Centar Mrežica postigao je 18 poena. Vrijedi napomenuti da je pobjedu gostima donio Nerlens Noel zakucavanjem 3,2 sekunde prije kraja utakmice.

Nakon ovoga poraza Netsi se nalaze na sedmom mjesto Istočne Konferencije, dok je Philadelphia predzadnja. Svoje naredne mečeve ba tima igraju u nedjelju. Philadelphia će biti domaćin Indiani, Brooklyn će na gostovanje u Detroit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.