Teletović tricom donio pobjedu Caji

Teletović tricom donio pobjedu Caji

Junak 27. kola španske ACB lige bez sumnje ej naš reprezentativac Mirza Teletović, koji je tricom pola sekunde prije kraja meča protiv Menorce donio Caji Laboral pobjedu 77:76.

Caja je imala produžetak protiv Menorce dvije sekunde do kraja, a onda je Diego Ciorciari položio za vodstvo Menorce 76:74. Međutim, onda se pola sekunde kraja odvažio naš reprezentativac i pogodio za pobjedu Caje. Teletović je utakmicu završio sa 21 poenom uz šut za tri poena 5/9.



Real Madrid je pobjedom protiv Gran Canarije 74:73 postao druga momčad uz Barcelona koja je već osigurala plasman u doigravanje. Prvo ime u pobjedi Kraljevskog kluba bio je Sergio Llull sa 19 poena.

Barcelona je upisala novu pobjedu na putu prema prvoj poziciji pred doigravanje. Pred naletom izabranika Xabija Pacuala ovaj put je stradala ekipa Manrese. Chris Warren je sa 20 poena vodio Bilbao do pobjede nad Granadom, a Duško Savanović sa 21 Valenciju nad Lagun Arom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.