Teletović ubacio 15 poena, Sunsi nastavljaju gubiti

NBA liga

Teletović ubacio 15 poena, Sunsi nastavljaju gubiti

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Mirza Teletović ubacio je 15 poena u novom porazu Phoenix Sunsa.

Sunsi su ponovo poraženi, privremeni trener Ear Watson je u drugom meču na klupi Phoenixa upisao drugi poraz. 

Bolji od Sunsa protekle večeri bili su gosti iz Hostuona sa 111:105. A sve je dobro počelo za Sunse, koji su otvorili meč 6:0 serijom imali su brzo i plus 15 (20:5).

Nakon prve četvrtine prednost domaćeg tima iznosila je devet poena (28:19). Dobro je počela i druga dionica za Teletovića i saigrače, no Rocketsi su polako hvatali zalet, pa su i poveli u jednom trenutku (52:51), da bi na poluvremenu bilo 59:56 za Sunse.

I onda u nastavku pad Phoenixa, Rocketsi dolaze do dvocifrene prednosti, a u zadnji period igre ulaze sa osam poena prednosti u odnosu na domaći tim (88:80). 

Sunsi se vratili u zadnjoj četvrtini, poveli sa 95:91, no na kraju su poraženi, šesti  put u nizu. Osim toga, Sunsi imaju devet poraza u zadnjih 10 mečeva. 

Goodwin je bio najbolji u Sunsima sa 22 poena i sedam asistencija, dok je Booker ubacio 17 poena, a Teletović 15 uz četiri skoka. Šutirao je 5 od 12 iz igre, 3-8 za tri poena i 2-2 s linije slobodnih bacanja. Na parketu je proveo nepunih 20 minuta.

S druge strane, Brewer je bio najbolji u Rocketsima sa 24 poena, Ariza je ubacio 22, Harden 17 poena uz devet skokova i šest asistencija.


15 poena Teletovica protiv Rocketsa by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi