Teletović uništio Wizardse na otvaranju predsezone

Teletović ubacio 15 poena

Teletović uništio Wizardse na otvaranju predsezone

M. Šljivak

Mirza Teletović prikazao je fantastičnu partiju na otvaranju NBA predsezone.

Brooklyn Netsi su savladali Washington Wizardse nakon produžetka rezultatom 111:106, a Mirza Teletović je za gotovo 20 minuta na parketu ubacio 15 poena, te je imao šest skokova u ovom susretu.

Netsi su tako na debiju Jasona Kidda slavili pobjedu, iako nije bilo sve kako treba za Netse. Nakon prve četvrtine imali su plus četiri 31:27, da bi ista razlika bila i na poluvremenu 51:47.

Imali su Netsi i dvocifrenu prednost tokom treće četvrtine, ali su se Wizardsi konstantno vraćali. Nakon 36 minuta igre bilo je plus pet 79:74.  Uspjeli su Wizardsi poenima Glena Ricea Juniora uvesti  susret u produžetak 97:97, ali su Netsi u dodatnih pet minuta bili bolji te su slavili pobjedu.

Pored fantastične partije Teletovića, najefikasniji u  pobjedi tima iz Brooklyna bio je Tyshawn Taylor sa 16 poena, dok je 15 dodao Lopez. Kod Wizardsa Nene Hilario je ubacio 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.