Teletović zaustavio i Real
Vrlo dobra utakmica Teletovića

ACB liga

Teletović zaustavio i Real

Večeras su odigrane tri utakmice dvanaestog kola ACB lige, a najviše pažnje izazvao je veliki derbi između Caje Laboral i Real Madrida. U pobjedi Caje vrlo dobru utakmicu je odigrao naš Mirza Teletovič.

Mirza nije ubacio 28 poena kao što je Macabiju, ali je za tim bio izuzetno koristan. Ponovo je ostvario dvocifren učinak, a pobjeda Caje nije dolazila u pitanje ni jednog trenutka.

Caja Laboral je i protiv Reala pokazala da ima sjajan tim. Real je doživio drugi  uzastopni poraz u ACB ligi, a ono što je najzanimljivije oba poraza došla su od klubova čije dresove nose naši igrači, Xacobea Nihada Đedovića i Caje Mirze Teletovića.

Caja je od samog početka krenula vrlo dobro. Sjajnom odbranom i izuzetno dobrim šutom Baskijci su konstantno imali prednost. Na kraju je završilo pobjedom izabranika Duška Ivanovića rezultatom 80:62.

Prvo ime Caje bio je brazilski centar Thiago Splitter sa 17 poena i 7 skokova, Pau Ribas je dodao 13 poena, Carl English 12, a Mirza Teletović je postigao 10 poena, 4 skoka i jednu blokadu.

Kod Reala je prvo ime bio Louis Bullock sa 13 poena, Darjus Lavrinovič je dodao 11, a Jorge Garbajosa 10 poena. Felipe Reyes je imao 9 poena i 7 skokova.

Granada je bila bolja od Lagun Ara sa 88:76. Odličnu utakmicu je odigrao najtalentiraniji centar Evrope Pablo Aguilar (17 poena, 7 skokova), a Gianella i Hunter su dodali po 12. Alain Barbour je sa 24 poena predvodio Lagun, a Marcin Ignerski je dodao 17 poena.

Fuenlabrada je poražena na svom parketu od Manrese sa 84:81. Roman Montanez je sa 25 poena predvodio Manresu do pobjede, dok je Tsikitshvili sa 19 bio prvo ime Fuenlabrade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.