Teletovićevih 13 poena za pobjedu Tau

Španska ACB liga

Teletovićevih 13 poena za pobjedu Tau

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović proveo je samo 15tak minuta u duelu njegove Tau Ceramice sa Joventutom, ali i to je bilo dosta da zasluži epitet ponajboljeg na parketu.

Susret između Tau Ceramice i Joventuta trebao je biti svojevrsan derbi 27. kola španske košarkaške ACB lige, ali je baskijska ekipa demolirala Badalonce sa čak 34 poena razlike (99:65).

Ponajbolji evropski krilni centar u ovom trenutku, naš Mirza Teletović na parketu je proveo 15 minuta i za to je vrijeme uspio ubaciti 13 poena, od čega tri trojke. Igor Rakočević ubacio je 23 koša i bio najefikasniji u redovima pobjednika , dok je s druge strane najefikasniji bio Luka Bogdanović sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.