Teletovićevih 15 za novu pobjedu
Mirza Teletović, ponovo je odigrao na svom nivou

Španska ACB liga

Teletovićevih 15 za novu pobjedu

TAU Ceramica je nadigrala Murciu u gostima sa 94:85, a Mirza Teletović je sa 15 poena bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice.
Prvo ime je kao i što smo navikli bio Igor Rakočević, srbijanski reprezentativac, sa 23 ubačaja koji je proteklih dana zatrpan ponudama sa svih strana, čak i iz NBA lige.

Popularnim “keramičara” na ruku je išao i poraz prvo pratioca, ekipe Barcelone koja je u derbiju 28. kola nadigrana na svom parketu od Unicaje. Bilo je 95:94, a infarct završnica pripala je timu iz Malage.

Goste je do trijumfa vodio Marcus Haislip sa 24 koša i 7 skokova, dok su kod domaćina bolji od ostalih bili Navarro (25) i Basile (16).
Iz ovog kola treba izdvojiti poraz Reala kod Kalise Gran Canarie. Bilo je 72:68 za sastav koji je prije godinu dana zaustavio Bosnu u tadašnjem ULEB kupu. Savané (14 p, 7 sk.), Freeland (10), Moran (11) i Sanders (10) bili su dvocifreni u svom timu, dok je Bullock postigao najviše za “kraljeve”.

Poredak
TAU Cerámica 23-3, Regal FC Barcelona 21-5, Real Madrid 19-7, Unicaja 19-8, Kalise Gran Canaria 18-8, DKV Joventut 18-9, Pamesa Valencia 14-13, Ricoh Manresa 13-14…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.