Teletoviću 32 poena u pobjedi Caje

Naš reprezentativac obara rekorde

Teletoviću 32 poena u pobjedi Caje

U okviru devetog kola košarkaške Eurolige, ekipa Caje Laboral savladala je u gostima Žalgiris rezultatom 95:89 nakon produžetaka.

Rezultat je nakon regularnih 40 minuta igre glasio 80:80, a baskijska ekipa mnogo je bolje odigrala produžetak, te došla do veoma važne pobjede.

Sjani reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović bio je ubjedljivo prvo ime susreta. Teletović je u 34 minute provedene na parketu ubacio 32 poena, te imao i osam skokova. Fernando San Emeterio je dodao 21 poen u dresu Caje Laboral i to je bio dovoljno za pobjedu.

Pogodivši čak devet trica (sedam u prvom dijelu) iz 13 pokušaja, Teletović je izjednačio rekord u natjecanju po broju ubačenih trica u jednoj euroligaškoj utakmici.

Kod poraženih, Paulinus Jankuas sa 17 poena najefikasniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.