Teletoviću skromna minutaža i učinak u pobjedi Sunsa

Neprijatno iznenađenje Jeffa Hornaceka

Teletoviću skromna minutaža i učinak u pobjedi Sunsa

Košarkaši Phoenix Sunsa su sinoć došli do svoje 12. pobjede u sezoni i to protiv ekipe New Orleans Pelicansa (104:88).

Početak utakmice pripao je Phoenixu, koji je nakon prve dionice imao vodstvo od jedanaest poena (28:17), koje je sačuvao do kraja poluvremena (53:42).

U nastavku utakmice, Sunsi su održavali i postepeno povećavali svoju prednost, nedozvolivši svom protivniku da se rezultatski vrati u meč. Susret je na kraju okončan prilično ubjedljivom pobjedom domaćih, koji su slavili sa 16 poena razlike (104:88).

Trener Phoenixa Jeff Hornacek je sinoć priredio neprijatno iznenađenje za Mirzu Teletovića i ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini. Iako je u prošlom kolu postigao čak 24 poena protiv Golden Statea, Teletović je protiv New Orleansa dobio vrlo skromnu minutažu (2:53 minute), te ubacio samo dva poena (1/2).

U redovima pobjedničkog tima najviše su se istakli Bledsoe i Len sa 29, odnosno 19 poena, dok su goste predvodili Davis i Gordon sa 16 i 15 poena.

NBA:

Phoenix - New Orleans 104:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.