Teodosić najbolji u Evropi

Majstor ove igre

Teodosić najbolji u Evropi

Specijalizovani košarkaški portal 'Eurohoops' izabrao je Miloša Teodosića za najboljeg igrača u Euroligi.

Kriterijumi za odluku bili su vrijednost igrača, uloga koju ima u timu, vrijednost tima, individualni potencijal i statistika.

Među prvih pet svrstali su se još Nando de Colo, Vassilis Spanoulis, Sergio Llull i Ioannis Bourousis.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Najbolji plejmejker izvan NBA lige. Dva puta je bio najbolji organizator igre na SP, igrao je sjajno u Riju i imao je sjajnu sezonu sa CSKA gdje je osvojio titulu uz sjajnu statistiku. Ima sjajn pas, dribling, šut, a posebno je unikatan sa asistencijama koje ponekad nisu sa ovog svijeta. Sazreo je, donosi bolje odluke u velikim mečevima, pobošljao je igru u defanzivi. On je najuzbudljiviji igrač, odnosno bolje rečeno neko ko očarava publiku", navodi se između ostalog u objašnjenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti