Teodosić potopio Khimki, Cedevita poražena od Lokomotiva

Euroliga, drugi krug

Teodosić potopio Khimki, Cedevita poražena od Lokomotiva

Košarkaši CSKA iz Moskve slavili su novu pobjedu u drugom krugu Eurolige.

Oni su na domaćem terenu porazili košarkaše Khimkyja rezultatom 108:98. CSKA je bolje otvorila meč i prvu četvrtinu riješila sa 28:23. Sljedeća tri perioda igre su prošla u blagoj dominaciji domaćih što im je u konačnici bilo dovoljno da slave sigurnu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Miloš Teodosić sa 26 poena, dok je De Colo dodao 19. S druge strane, Shved je imao 16 poena.

Košarkaši Cedevite doživjeli su i šesti poraz u drugom krugu Eurolige. Oni su izgubili na gostovanju kod Lokomotive Kuban rezultatom 87:63. Domaće je do pobjede vodio Randolph sa 28 poena, dok je za Cedevitu Bilan ubacio 11 poena.

Nemanja Gordić je za 20 minuta na parketu ubacio devet poena uz tri asistencije, dok je Musa još ranije prekomandovan u omladinski tim s kojim će sutra igrati kvalifikacije za ulazak u Euroligu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipa Darussafake slavila je novu domaću pobjedu, a ovog puta su bii bolji od Unicaje rezultatom 78:55. Oni su na taj način upisali drugi trijumf u drugom krugu, a prethodno su bili bolji od Crvene Zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti