Teodosić u životnoj formi

Grabi ka novim rekordima

Teodosić u životnoj formi

Košarkaši CSKA sa omjerom 9-1 zauzimaju prvo mjesto na tabeli Eurolige, a velike zasluge za odlične rezultate Moskovljana u ovoj sezoni sigurno ima Miloš Teodosić.

Srbijanski plejmejker, u odsustvu povrijeđenog Nanda de Coloa, pruža izvanredne partije i trenutno je jedan od najboljih igrača u elitnom takmičenju.

Tokom susreta sa Bambergom u 10. kolu Eurolige, Teo je probio granicu od 2.500 poena i postao četvrti strijelac u istoriji ovog takmičenja, a prethodno je postao tek treći igrač koji je prešao cifru od hiljadu asistencija.

Bek Moskovljana vodeći je asistent Eurolige sa prosječno 8.2 uspješna proigravanja te četvrti strijelac sa 18.7 poena po utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Takođe, njegov prosječni indeks korisnosti iznosi 19.6 i po tom paramteru je treći najuspješniji igrač elitnog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi