Jusuf Nurkić ostao bez trenera: Terry Stotts napustio Portland!
Foto - EPA

Nakon devet godina

Jusuf Nurkić ostao bez trenera: Terry Stotts napustio Portland!

M. Šljivak

Terry Stotts više nije trener Portland Trail Blazersa.

Rukovodstvo Trail Blazersa odlučilo je raskinuti saradnju sa 63-godišnjim stručnjakom nakon ispadanja u prvom krugu doigravanja od strane Denver Nuggetsa.

Predsjednik košarkaških operacija Trail Blazersa Niel Olshey saopštio je odluku.

"Imam veliko poštovanje za ono što je Terry napravio u prethodnih devet sezona. Bila je ovo jako teška odluka, privatno i profesionalno, ali u najboljem interesu franšize je da ide u drugom pravcu. Terry će uvijek imati mjesto u porodici Trail Blazersa i našoj zajednici", rekao je Olshey

Stotts je od devet sezona u čak osam odveo tim u doigravanje, a najdalje je otišao 2019. godine kada je igrao finale Zapadne konferencije protiv Golden State Warriorsa.

Terry Stotts je vodio Trail Blazerse u 720 utakmica i ima omjer od 402 pobjede i 318 poraza.

U karijeri je još vodio Atlanta Hawkse i Milwaukee Buckse i na ukupnom omjeru je od 517 pobjeda i 486 poraza.

Promo

Top Komentari

Atr
ova ekipa bi se mogla raspasti,imaju dobru ekipu ali od rezultata nista
1 0
Ars412
Ekipa zrela za remont.. ostavit samo Lilarda i Jusufa.. rjesit se CJ, Mela, Kantera.. nabaviti par dobrih defanzivaca.. ja bi probao dati CJ u San Antonio, za Vajta ili Mareja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi