Jokić ubacio trojku preko Nurkića, a onda mu Bosanska zvijer uzvratila!

Ponovo u centru pažnje

Jokić ubacio trojku preko Nurkića, a onda mu Bosanska zvijer uzvratila!

E. Čaušević

Denver Nuggetsi sinoć su pobijedili Portland Trail Blazerse sa 126:115 i uspjeli su se plasirati u narednu seriju play-offa NBA lige.

Denver je u sinoćnjem meču u posljednjoj dionici uspio da prelomi ovu seriju u kojoj su Nuggetsi na kraju slavili sa 4:2.

Za Portland je ovo već peti put da ispadaju u prvoj rundi play-offa u prethodnih osam nastupa što je zaista previše.

Portland je sinoć na svom terenu imao prednost veći dio utakmice, ali potom je Denver u posljednoj četvrtini uspio da dođe do preokreta i upiše pobjedu koja ih vodi u polufinale Zapadne konferencije.

U ekipi Denvera očekivano najbolji je bio srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je utakmicu završio sa 36 poena, osam skokova i šest asistencija.

Jokić je ponovo veliku borbu vodio s našim najboljim košarkašem Jusufom Nurkiću koji je sinoć uspio da ubaci 13 poena i dodao je još sedam skokova.

Oglasi

U finišu utakmice Nurkić i Jokić su imali zanimljiv "okršaj" koji se našao u centru pažnje.

Naime, Jokić je prvo sve oduševio kada je ubacio trojku preko bh. košarkaša, ali već u narednom napadu Nurkić se revanširao nakon što se odlično snašao u reketu Nuggetsa.

[streamable]https://streamable.com/3oqm8t[/streamable]

Nakon utakmice Nurkić je bio vidno razočaran što je Portland ponovo ispao u prvoj rundi doigravanja, te je najavio mogući odlazak iz ovog kluba.

"Ne znam da li ću se vratiti. Ostavljam to svom agentu Richu Paulu i vidjet ćemo šta će se desiti", rekao je Nurkić nakon sinoćnje utakmice i dodao.

"Koliko sada znam jeste da ću se 'udaljiti' od košarke kako bi se malo odmorio i vidjet ćemo koji će biti moj naredni korak. Nisam siguran da li se vraćam ili u kojem pravcu idem, ali to ćemo znati nešto kasnije".

"Ne želim u nekoga upirati prstom. Postoje ljudi koji se bave time i koji će nam dati odgovor. Ovo ostavlja gorak ukus u ustima. Od ostalih saigrača sam dobio osjećaj da će se nešto mijenjati na kraju sezone u ovoj ekipi. Ukoliko situacija bude kako treba onda ću se vratiti, ali vidjet ćemo jer sada zaista ne znam ništa više", kaže Nurkić.

Nurkić je i ove sezone imao problema sa povredama i propustio je ukupno 35 utakmica. U prosjeku je bilježio 11.5 poena i 9.0 skokova u 37 mečeva regularne sezone.

Top Komentari

Eduard
Ako cemo realno Jokic za klasu bolji od Juke.
16 9
_ZIJAGA_
Jedini segment u kojem je NURKIC BOLJI OD JOKICA je GLUPOSTU DRUSTVENIH MREZA..sto se tice igre, JOKIC je 3 koplja IZNAD..
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije