Težak poraz i od Finske, bh. juniori s posljednjeg mjesta u osminu finala

Evropsko prvenstvo A divizije

Težak poraz i od Finske, bh. juniori s posljednjeg mjesta u osminu finala

E. Škorić

Bh. juniorski košarkaši upisali su i treći poraz na Evropskom prvenstvo u Latviji.

Nakon poraza od Španije i Ukrajine, naši mladi košarkaši bili su nemoćni i protiv Finske, pa duel osmine finala dočekuju kao posljednjeplasirani tim grupe C, što im donosi okršaj ili sa Srbijom ili Litvanijom, ovisno o tome ko bude prvi u grupi D.

Ipak, za očekivati je da Litvanija savlada Veliku Britaniju, pa je vjerovatno to naredni protivnik izabranicima Borisa Džidića.

Što se duela s Finskom tiče, doživjeli smo visok poraz, iako je nakon prve dionice selekcija Finske imala 'samo' četiri poena prednosti (25:21), ali u drugoj i trećoj dionici smo razbijeni. Na kraju je upisan poraz rezultatom 86:68.

Fince je do pobjede vodio raspucani Ville Tahavanainen sa 25 poena, dok su po 10 dodali Mikael Jantunne, Mustapha Amzil, Jesper Granlund. U našim redovima Vojin Ilić je bio daleko najefikasniji sa 22 poena, a dvocifren je bio jedino još Josip Ramljak s 10 poena.

Top Komentari

SEIKO
Vraćajte te invalide kući,nek se prifate lopate.
13 8
Dobar,Los,Zao
Idu na Litvaniju,bojim se Ginisovog rekorda!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi