Timovi preskaču Luku Dončića na NBA draftu: Hoće li napraviti grešku u koracima?

Neće biti među tri pika

Timovi preskaču Luku Dončića na NBA draftu: Hoće li napraviti grešku u koracima?

M. Šljivak

Slovenac Luka Dončić (19) najveća je zvijezda evropske košarke u ovom trenutku.

Fantastični košarkaš Real Madrida je vodio ovaj tim do titule u Euroligi i pokupio je nagrade za najkorisnijeg igrača Final Foura i sezone, te je upotpunio sjajnu sezonu.

Sljedeća stanica bi trebala biti NBA lige. Dončićevo ime će se pojaviti na predstojećem NBA draftu 21. juna u Brooklynu, ali usprkos najavama da će biti TOP3 pik, to se kako stvari stoje neće desiti.

Ako Luka ne bude izabran kao prvi pik od Phoenix Sunsa, kojima je glavna želja ipak centar DeAndre Ayton sa univerziteta Arizona, on će ispasti iz konkurencije za prva tri izbora.

Jonathan Givony sa ESPN-a tvrdi da su iz Sacramento Kingsa i Atlanta Hawksa koji biraju kao drugi i treći, odlučili da im ne treba igrač tipa Dončića i oni će draftovati također visoke igrače.

Tako bi se moglo desiti da Dončić na kraju padne na četvrto ili peto mjesto na draftu, što je svakako van svih prognoza koje su se pojavljivale prethodnih mjeseci i koje su ga stavljale na sami vrh liste.

Luka međutim još razmišlja da li će se već u narednoj sezoni otisnuti u NBA ligi ili će i narednu sezonu provesti u Evropi, a odluka će biti poznata u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi