Todorovac: Od početka smo kontrolisali utakmicu

Košarkaš Borca nakon meča sa Sutjeskom

Todorovac: Od početka smo kontrolisali utakmicu

D. Vejo

Košarkaši Borca sinoć su na svom parketu upisali novu pobjedu. Ovoga puta u sportskoj dvorani Borik pala je ekipa Sutjeske rezultatom 81:69, po četvrtinama je bilo 19:17, 27:16, 22:19 i 13:17.

Najzapaženiju ulogu u redovima crveno-plavih imao je Mirza Todorovac koji je ubacio velikih 23 poena za svoj tim te je tako bio jedan od glavnih karika sinoćnje utakmice.

"Od samog starta meča krenuli smo po pobjedu. Kontrolisali smo utakmicu i ispoštovali dogovor koji je ranije postignut u svlačionici. Naravno naglasak je bio na našoj odbrani iz koje smo pokretali kvalitetne napade. U drugom poluvremenu smo malo pali, ali uspjeli smo da se vratimo serijom 13:0 na kraju treće četvrtine. Ulaskom u posljednji period meča protivnik je isforsirao naše greške ali smo uspjeli privesti utakmicu kraju u našu korist", rekao je za SportSport.ba igrač Borca, Mirza Todorovac.

Pored Todorovca u domaćem sastavu zapaženu ulogu imao je i Samardžić koji je postigao 12 poena, dok je to god gostiju bio Radović, sa 16 postignutih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi