Tomić preuzeo kapitensku traku u Barceloni

Velika čast za hrvatskog centra

Tomić preuzeo kapitensku traku u Barceloni

Hrvatski košarkaš Ante Tomić postao je prvi strani kapiten u historiji Barcelone.

Ovaj 31-godišnji centar za katalonski tim nastupa već šest godina, što je više od bilo kojeg drugog igrača u trenutnom sastavu Barcelone, pa stoga i ne čudi velika uloga koja mu je povjerena.

Tomić je kapitensku traku naslijedio od legendarnog Juana Carlosa Navarra koji je kao kapiten predvodio Barcelonu od 2011. do 2018. godine.

"Ovo je čast, jako sam ponosan. Bit će mi ovo sedma godina u Barceloni te sam ovdje igrač s najviše provedenih sezona. Velika je ovo odgovornost, posebno nakon odlaska Navarra", kazao je, između ostalog, Tomić.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Od dolaska u Barcelonu Tomić je osvojio ACB ligu 2014. godine, dva trofeja Kupa Kralja i Superkup Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi