Top 5 NBA poteza u noći za nama
Foto: NBA

Dosta atrakcija na startu play-offa

Top 5 NBA poteza u noći za nama

Sinoć su na programu bile prve utakmice četvrtfinalne serije konferencija. Odigrana su četiri susreta a pobjede su ostvarili Indiana, Golden State, Atlanta i Oklahoma.

Uzbuđenja je bilo samo na meču Atlanta - Boston gdje je domaćin stigao do pobjede u samoj završnici. Golden State i Oklahoma deklasirali su Houston, odnsono Dallas, dok je jedini gostujući trijumf zabilježila Indiana u duelu sa Torontom.

Iako je play-off donio nešto ozbiljniju košarku, nisu izostali atraktivni potezi na NBA parketima.

Ovaj put TOP 5 listu predvodio je Kevin Durent sa alley-oop zakucavanjem. Drugo mjesto pripalo je DeMar DeRozanu koji je takođe imao sjajno zakucavanje, ali na drugi obruč. Na listi su se još našla asistencija Stepha Curryja za Andrea Iguodalu, odnosno blokada Bismacka Biyomba i sjajna solo akcija Jeff Teaguea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi