Toronto Raptorsi sele iz Kanade, nisu imali izbora

Zbog pandemije koronavirusa

Toronto Raptorsi sele iz Kanade, nisu imali izbora

E. Škorić

Prošlogodišnji NBA prvak Toronto Raptors morat će da se preseli iz Kanade u novoj sezoni najjače košarkaške lige na svijetu.

Zbog pandemije koronavirusa i zabrane putovanja iz SAD-a, košarkaši Raptorsa morat će da se presele unutar granica Sjedinjenih Američkih Država.

Iako nije određen tačan datum početka nove sezone, nakon što je ova godina završila prije dvije sedmice naslovom za LA Lakerse, prve su najave da je 18. januara najvjerojatniji datum početka, no budući da koronavirus ponovno uzima maha, Raptors će sada morati potražiti alternative.

Prema nekim najavama, Raptorsi će najvjerovatnije igrati u Louisvilleu, a već dva kanadska kluba su iz istih razloga napustili Kanadu. Blue Jaysi će bejzbolsku ligu igrati u Buffalu, a FC Toronto će biti smješten u East Hartfordu.

Louisville već dugo želi donijeti NBA franšizu u svoj rodni grad i nalazi se na listi čekanja u slučaju da se liga proširi, pa će im dobro doći privremeni boravak Raptorsa.

Top Komentari

garba
Louisville već dugo želi donijeti NBA franšizu u svoj rodni grad
1 0
Salihović23
Louisville škorićev jaran xD
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi