Toronto traži povratak u igru, Oklahoma gleda u polufinale

NBA liga, play-off

Toronto traži povratak u igru, Oklahoma gleda u polufinale

Noćas su u NBA ligi na programu tri susreta prve faze play-offa.

Od jedan sat iza ponoći Toronto će u Air Canada Centru po drugi put zaredom ugostiti ekipu Indiane.

Raptorsi u prvom susretu nisu bili uspješni te su gostima dozvolili brejk na startu serije. Glavni razlog poraza bio je veoma loš procenat šuta (38%), pogotovo dvojca DeRozan - Lowry koji je zajedno ubacio samo 8 šuteva iz 32 pokušaja.

Domaćin je muku mučio i sa izgubljenim loptama (19), tako da u večerašnjem susretu moraju biti mnogo efikasniji i sigurniji ako žele do izjednačenja u seriji.

Oklahoma će pokušati doći do druge pobjede protiv Dallasa i na taj način se približiti polufinalu zapadne konferencije.

U prvoj utakmici ekipa Thundera je u potpunosti nadigrala Maverickse te je zabilježila rutinsku pobjedu (108:70). Oklahoma se još jednom pokazala kao nezgodan protivnik Dallasu, koji ponovo nije mogao pratiti ritam veoma razigranog rivala.

Gosti će večeras biti oslabljeni neigranjem J.J. Baree, a takođe je neizvjestan nastup Derona Williamsa.

Posljednji susret večeri odigraće branilac titule, ekipa Golden Statea, i Houston. Warriorsi su u prvom odmjeravanju snaga u play-offu bukvalno razbili Rocketse, ne prepustivši im ni gram nade. Sav posao domaćin je obavio u prvom poluvremenu, tako da je u nastavku Golden State rutinski priveo susret kraju. Ipak, ovaj put gosti bi mogli imati znantno veće šanse u slučaju da večeras ne nastupi Steph Curry, koji je tokom prošlog meča doživio povredu članka i koji je dalje pod upitnikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi