Lakersi bolji od Denvera, Torontu derbi protiv Dallasa

Odigrane četiri utakmice NBA lige

Lakersi bolji od Denvera, Torontu derbi protiv Dallasa

Endin Čaušević

Sinoć su odigrane četiri utakmice NBA lige, Torontu je pripao derbi protiv Dallasa, dok je sjajni Bryant vodio Lakerse do pobjede protiv Denvera.

Odličnu utakmicu odigrali su Toronto Raptorsi i Dallas Mavericksi, na kraju spretniji su bili košarkaši Toronta koji su slavili sa četiri poena razlike (103:99). Domaće je do pobjede vodio DeMar DeRozan koji je sinoć ubacio 28 poena, dok je Kyle Lowry dodao 17 poena. U ekipi Dallasa najefikasniji bio je Dirk Nowitzki sa 20 poena.

Treću uzastopnu pobjedu sinoć su ostvarili Detroit Pistonsi koji su kao gosti bili bolji od Miami Heata (93:92). Pistonsi su na krilima Reggija Jacksona koji je ubacio 18 poena stigli do iznenađuućeg trijumfa. Kod Heata istakao se Chris Bosh sa 20 postignutih poena.

LA Lakersi sinoć su stigli do svoje pete pobjede ove sezone. Lakersi su bili bolji od ekipe Jusufa Nurkića Denvera Nuggetsa (111:107). Sinoć je napokon u svom stilu utakmicu odigrao "penzioner" Kobe Bryant koji je Nuggetsima ubacio 31 poen, dok je Clarkson dodao 19 poena. Kod domaćih istakao se Barton sa 20 poena.

Svoj 29 poraz upisala je Philadelphia, a sinoć su od njih bolji bili košarkaši Memphisa (104:90). Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Mark Gasol sa 19 poena, dok se kod Philadelphije istakao Okafor sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.