Toronto u finalu Istoka
Foto: NBA

Na redu duel sa Clevelandom

Toronto u finalu Istoka

Košarkaši Toronta plasirali su se u finale istočne konferencije nakon što su sinoć u majstorici savladali Miami sa 116:89.

Gosti su uspijevali da pruže kakav takav otpor tokom prve tri četvrtine, ali su u posljednjih 12 minuta potpuno zakazali, pa su ovaj period igre izgubili sa 30:11.

Kyle Lowry i DeMar DeRozan ponovo su vodili svoj tim po veoma bitne pobjede sa 35, odnosno 28 poena. Lowry je imao devet asistencija i 7 uhvaćenih lopti, dok je DeRozan dodao osam skokova. Sjajan je bio i Bismack Biyombo sa double-double učinkom (17 koševa, 16 skokova). U redovima Miamija prednjačili su Dwyane Wade i Goran Dragić sa po 16 pogodaka.

Treba istaći da košarkaši Toronta neće imati puno vremena za odmor, pošto ih već u noći sa utorka na srijedu očekuje duel sa Cleveland Cavaliersima.

Finalni par na Zapadu čine Golden State i Oklahoma, a taj meč na programu je noćas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti