Jimmy Butler od naredne sezone u Lakersima?
(Foto: EPA)

Američki mediji tvrde

Jimmy Butler od naredne sezone u Lakersima?

Midhat Šljivak

Košarkaš Minnesota Timberwolvesa Jimmy Butler će u ljeto 2019. godine postati slobodan igrač.

Izvjesno je da sjajni krilni košarkaš neće ostati u Minnesoti, a prema informacijama američkog Bleacher Reporta, Butler će kod LeBrona Jamesa u Los Angeles Lakerse.

Tako će James od naredne sezone imati još jednu zvijezdu pored sebe. Ovog ljeta Lakersi su doveli nekoliko veterana (Rondo, Stephenson, McGee i Beasley), ali sve će ići preko njegovih leđa.

Dolaskom Butlera naredne sezone Lakersi bi svakako dobili zaista mnogo. LBJ bi bio mnogo manje opterećen i sigurno da bi tim iz Los Angelesa bio kandidat za naslov prvaka.

Butler je protekle sezone koju je dobrim dijelom i propustio imao 22 poena po meču, a prije Timberwolvesa je šest godina nosio dres Chicago Bullsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi