"Tražili su da održim govor, ali neću čitati ovo sr*nje s papira već ću govoriti iz srca"

LeBron James o Kobeju Bryantu

"Tražili su da održim govor, ali neću čitati ovo sr*nje s papira već ću govoriti iz srca"

Endin Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su na svom parketu poraženi od Portland Trail Blazersa (127:119), ali ovaj meč je bio u znako Kobeja Bryanta.

Lakersi su sinoć prvi put igrali u Staples Centru nakon tragične smrti jednog od najboljih košarkaša u historiji. Bryant je poginuo prošle nedjelje u stravičnoj helikopterskoj nesreći u blizini Los Angelesa.

U ovoj nesreći živote je izgubilo još osam osoba među kojima je i Bryantova 13-godišnja kćerka Gianna. U Staples Centru sinoć je jednostavno bilo sve u znaku Kobeja.

Pred početak meča održani su govorio, a navijačima se obratio i LeBron James. Njega je smrt Bryanta žestoko potresla jer su se čuli svega nekoliko sati prije nesreće. James je na početku pročitao imena svih žrtava, a onda se obratio Lakers naciji.

"Imam nešto napisano, tražili su od mene da održim govor, ali Lakers nacijo neću vam prodavati ovo sr*nje što piše i govorit ću iz srca. Porodica je uvijek na prvom mjestu i dok gledam vas u dvorani vidim da smo svi u žaljenju, povrijeđeni smo i slomljena su nam srca. Kada sam dolazio u Lakerse govorili su mi da je to porodica i u nedjelju sam vidio da je to istina. Ovo je zaista porodica i znam da vam se Kobe, Gianna i Vanessa zahvaljuju na tome", rekao je LeBron i dodao.

"Znam da ćemo imati sjećanje na Kobeja, ali ovo je slavlje za mene. 20 godina treninga, znoja, želje, krvi i suza za uspjeh. Večeras slavimo dečka koji je ovdje došao sa 18 godina. Kobe mi je brat i dok sam bio u srednjoj i gledao ga, sve bitke koje smo vodili na terenu uvijek smo dijelili želju da budemo najbolji u tome. Sa saigračima nastavljam ono što je on ostavio. Igrat ćemo košarku jer je on to najviše volio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi