Trener Sparsa pred duel sa Bosnom RJ.

Trbić: Detalji će odlučiti pobjednika

S. Mlaćo

Nakon tri pobjede na otvaranju sezone, pred košarkašima Sparsa sutra je prvi pravi ispit u novoj sezoni. 

Naime, izabranici Marka Trbića u gradskom derbiju će odmjeriti snage sa Bosnom Royal Jelly.

U Sparsima su svjesni da će to biti veoma težak meč.

"Prije svega mislim da će to biti dobra utakmica dva dobra tima za naše uslove. Bosna igra puno bolje nego na početku lige, doveli su neke igrače i sigurno da će nam biti teško. Mi nismo igrali već 15 dana, ali nadam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo odigrati dobru utakmicu, a mišljenja sam da će detalji odlučiti o pobjedniku", kaže Trbić.

Bosna ove sezone ima pomalo nevjerovaran ritam, tačnije popularni Studenti utakmice igraju svaka tri dana. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"To jeste prednost u smislu svježine igrača. Evidentno je da im je taj ritam digao formu, te je sigurno da su se digli. Mi ćemo biti u fizički boljem stanju, a oni su u košarkaški boljoj formi", dodao je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi