Trbić: Ne prihvatamo ulogu favorita

Trener Sparsa pred duel sa Slobodom

Trbić: Ne prihvatamo ulogu favorita

Sparsi će u okviru 3. kola domaćeg košarkaškog šampionata, na čijem samom početku je bilo mnogo nepoznanica, ugostiti tuzlansku Slobodu.

Sparsi su osokoljeni pobjedom na teškom gostovanju ko Širokog Brijega, a duel sa starim rivalom iz A1 lige sigurno će biti dodatna inspiracija za košarkaše Marka Trbića. 

"Iako imamo nekoliko manjih povreda, stanje u ekipi je dobro. Stefan Glogovac ne trenira još od utakmice protiv Širokom, a Buza je tek počeo sa treninzima, dok je Nikolić bio bolestan. Ne znam kakvu ću ekipu izvesti protiv Slobode, ali je jasno da želimo pobjedu. Neće biti lako obzirom da Tuzlaci imaju kvalitetnu i iskusniju ekipu, ali mi posjedujemo kvalitet da anuliramo tu njihovu prednost i na kraju pobijedimo", rekao je Trbić, te dodao:

"Ne prihvatamo ulogu favorita i učinit ćemo sve da naše igrače zaštitimo od pritiska. Cilj nam je Liga 6 i nije bitno s koje ćemo pozicije to ostvariti. Važnije je da se naši igrači razvijaju i napreduju", kazao je trener Sparsa.

Press-konferenciji pred duel sa Slobodom prisustvovao je i košarkaški reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolić, koji takođe očekuje pobjedu protiv Tuzlaka.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Znamo da nas očekuje teška utakmica i bez obzira na sastav mi ostajemo pozitivni. Znamo da nas čeka teška utakmica jer je Sloboda u prošlom kolu dobila Široki zbog čega su Tuzlaci opušteniji i puni samopouzdanja Opasni su, ali mi želimo pobjedu i motiva neće nedostajati", kazao je Nikolić.

Utakmica između Sparsa i Slobode se igra u subotu u Skenderiji s početkom u 19 sati, a ulaz je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.