Trbić pred Split: Pokušaćemo da utakmicu držimo što duže neizvjesnom

Težak ispit za bh. predstavnika

Trbić pred Split: Pokušaćemo da utakmicu držimo što duže neizvjesnom

S. Mlaćo

Sarajevski Sparsi nakon tri kola u ABA 2 ligi imaju dvije pobjede i jedan remi. Sinoć su u okviru 1. kola prvenstva BiH savladali Gradinu  iz Srebrenika sa ubjedljivih 107:47.

Sparsi su tako potvrdili sjajnu formu, a već u srijedu ih očekuje duel novog kola ABA 2 lige protiv KK Split. Susret se igra u 19 sati u maloj dvorani KK Split.

Pred ovaj meč govorili su trener Sparsa Marko Trbić i igrač Kenan Kamenjaš.

"Znamo da nas čeka teško gostovanje. Ekipa Splita je sigurno tim koji igra sa najviše energije i jako dobro odbranu uz kombinaciju iskustva i mladosti. Znamo da će nam biti teško, međutim pokušaćemo da damo svoj maksimum, da odgovorimo svojom igrom na njihovu i da utakmicu držimo što duže neizvjesnom, pa možda i pobijedimo", istakao je Trbić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Optimista je Kamenjaš, iako svjestan snage Splićana.

"Utakmica protiv Splita će biti jako teška i u visokom ritmu, s obzirom da se radi o ekipi koja ima skor 4:0. Mi sigurno u Split ne idemo sa bijelom zastavom. Potrudićemo se da odigramo što bolje i ako se pruži prilika za pobjedu, sigurno da je nećemo ispustiti.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti