Trener Sparsa nakon pobjede

Trbić: Publika nam je pomogla, da je nije bilo teško bismo pobijedili

Košarkaši sarajevskih Sparsa porazili su večeras na svom parketu KK Dynamic sa 88:84 u susretu ABA 2 lige.

Trener sarajevske ekipe Marko Trbić mogao je biti vrlo zadovoljan nakon susreta.

"Prije svega želim čestitati svom timu na pobjedi. Utakmica je bila jako teška kao što smo očekivali. Energetski su jako moćni, baš kao i fizički. Utakmicu je okarakterisalo to da smo u prvom poluvremenu dosta griješili u odbrani i primili smo veliki broj poena. Način igre u odbrani smo promijenili u nastavku meča i to je dalo rezultat".

"Moram reći da je ovo možda prva utakmica da je publika presudila u pobjedi Sparsa. Energija koju nam je dala je bila odlučujuća, da toga nije bilo bilo bi jako teško. Mislim da još nismo matematički osigurali play off, ali smo vrlo blizu toga", kaže Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi