Sparsi u vrlo neizvjesnom i važnom meču slavili protiv Dynamica

ABA 2 liga

Sparsi u vrlo neizvjesnom i važnom meču slavili protiv Dynamica

Košarkaši sarajevskih Sparsa ostvarili su večeras vrlo važnu pobjedu protiv Dynamica na Grbavici u okviru ABA 2 lige sa 88:84.

Bila je ovo vrlo važna utakmica kada je u pitanju bitka za play off druge ABA lige, a Sparsi su na kraju slavili protiv ekipe koja se na tabeli nalazi odmah ispod njih.

Dynamic je sjajno otvorio ovaj susret i nakon prve četvrtine stekao prednost od 26:12, ali Sparsi su pokazali karakter pa već u drugoj dionici smanjuju zaostatak jer su slavili sa 28:22.

Kako je vrijeme prolazilo tako je sarajevski tim topio prednost gostiju da bi je potpuno istopio u posljednjoj dionici kada je prešao u vodstvo.

U vrlo neizvjesnoj završnici Sparsi su uspjeli doći do 13. pobjede u ovoj sezoni koja bi im mogla biti presudna kada je u pitanju borba za play off.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Draško Albijanić i Kenan Bajramović sa po 18 postignutih poena, dok su po 10 dodali Grubelič i Hasandić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod gostiju je najbolji bio Stevanović sa 24 poena, dok je 21 dodao Glišić.

Sparsi sada imaju omjer od 13 pobjeda i pet poraza dok je Dynamic ostao na 10 pobjeda, a ovo mu je bio osmi poraz.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi