Trener KK Spars

Trbić: Sa Širokim Brijegom se vrlo dobro poznajemo

S. Mlaćo

Košarkaši Sparsa u prošlom kolu savladali su KK Bošnjak, a već sutra očekuje ih duel sa HKK Široki Brijeg. 

Širokobriježani su poznati kao neugodan protivnik, pa su Sarajlije svjesno da ih čeka veoma težak posao ukoliko žele novu pobjedu. 

Vjeruju u svoje kvalitete, a posebno ih raduje sjajna amosfera među igračima.

"U posljednje tri utakmice bez obzira na poraz u Trebinju vidan je pomak u našoj igri, a sutra je vrlo teška utakmica protiv Širokog Brijega. Široki je tim koji igra vrlo dobro u posljednje vrijeme i vrlo dobro se poznajemo. To je veoma važna utakmica za nas i nadam se da ćemo odigrati bez velike nervoze i raditi stvari koje će nama donijeti prednost u određenom dijelu igre", kazao je za SportSport.ba trener KK Spars Marko Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Široki Brijeg je uvijek neugodan protivnik za Sarajlije, bez obzira da li se nalazi u vrhu ili dnu tabele.

"To je tim koji od osamostaljenja BiH ima najveći broj titula i imaju samopouzdanje uz 7-8 domaćih igrača koji znaju koji dres nose. Oni imaju samopuzdanje koje podrazumijeva klub, te je to nešto što se stvara godinama", dodao je Trbić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi