Trbić: Utakmicu s Bosnom bi mogao odlučiti jedan šut

Trener Sparsa pred duel s Bosnom

Trbić: Utakmicu s Bosnom bi mogao odlučiti jedan šut

Midhat Šljivak

Sarajevski derbi u posljednjem 22. kolu Lige 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine odigraće u Skenderiji ekipe Sparsa i Bosne. 

Iako utakmica nema nikakvog rezultatskog značaja, činjenica da se radi o gradskom derbiju daje draž ovom susretu, a s time se slaže i trener Sparsa Marko Trbić.

"Ovo je utakmica koja nema rezultatskog značaja. Mi smo već ušli u Ligu 4, dok su oni ispunili svoj cilj, opstali su u ligi, pa će ova utakmica biti bez puno opterećenja. Očekujem utakmicu s puno poena. Iako je utakmica bez velikog značaja u nju nećemo ući bez želje za pobjedom, jer ipak je ovo gradski derbi. U ovakvim utakmicama nema favorita. Iako smo mi u boljoj formi, možemo očekivati utakmicu koju bi mogao odlučiti jedan šut, kao što je to bilo u prvoj utakmici. Nama će ovaj susret poslužiti za uigravanje i isprobavanje nekih određenih stvari pred nastavak takmičenja", istakao je za SportSport.ba trener Sparsa Marko Trbić.

Sparsi će uz ekipu Mladosti nastupiti u Ligi 4, gdje će im se u borbi za titulu prvaka priključiti ekipe Igokee i Širokog. Trbić ističe da nije realno očekivati da Sparsi mogu parirati favoritima i da su oni ipak druga klasa.

"Otkako smo počeli da radimo, mi dolazimo stepenicu više. Ušli smo u ovu ligu da ne ispadnemo, a na kraju smo ušli u doigravanje. Jako smo zadovoljni ovim rezultatom. Znam šta nas očekuje u Ligi 4. Igokea i Široki su za nas ipak klasa iznad i sigurno je da će nam trebati vremena da se adaptiramo. Vidjećemo koliko ćemo im moći parirati, ali nije realno da ih ugrozimo u ovom trenutku", dodao je Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi u nastavak takmičenja ulaze bez pojačanja, jer žele da igrači koji su igrali Ligu 12 budu nosioci igre i u Ligi 4...

"Nećemo dovoditi pojačanja. Naš cilj je da igraju igrači koji su tu i želimo da nosioci naše igre budu Buza, Vrabac, Glogovac... Ako ikad budemo izborili ABA ligu, biće to s našim igračima", rekao je za SportSport.ba trener Sparsa Marko Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.