Trener Sparsa za SportSport.ba

Trbić: Vjerujem da možemo pobijediti i u Širokom

Samir Mlaćo

Košarkaši Sparsa večeras su u okviru 5. kola Lige 10 za muškarce deklasirali Bošnjak sa 95:69.

Sparsi su od prve minute bili bolji protivnik, iz minute u minutu povećavali prednost, te upisali zasluženu pobjedu. Trener Sparsa Marko Trbić nakon utakmice u Skenderiji govorio je za SportSport.ba.

"Pobjedom sam zadovoljan, kao i odnosom igrača. U ovoj utakmici je bilo jako puno grešaka koje su svojstvene mladim i neuigranim timovima. Mi smo počeli sa jednim timom pripreme, a sada su nam se priključili Dalibor Peršić i Kenan Bajramović. To se vidi pogotovo u fazi odbrane gdje pravimo greške koje ne bi smjele da prave ozbiljni timovi", kazao je Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Narednog vikenda Sparse očekuje veoma težak ispit, s obzirom da će u goste Širokom. 

"To je za nas jako teška utakmica, a odbranu ćemo morati igrati na punom većem nivou da bi dole pobijedili. Ja vjerujem da to možemo i spremit ćemo se da uradimo sve najbolje", dodao je trener Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi