Sparsi slavili nad Mostarcima

Trbić: Zasluženo smo slavili, bh. košarci trebaju ovakva rivalstva

S. Mlaćo

OKK Spars danas je u trećoj utakmici polufinalne serije savladao HKK Zrinjski 79:71.

Prolaskom u finale Sarajlije istovremeno obezbijedile plasman u ABA 2 ligu naredne sezone. Svoje viđenje utakmice dao je trener Sparsa Marko Trbić.

"Zadovoljan sam pobjedom. Svi smo danas bili zajedno. Uprava, navijači, igrači... Zasluženo smo slavili. Ovo je bila naša deseta utakmica sa Zrinjskim i vrijedno je reći da u tih deset utakmica nije desio nijedan incident između igrača. Drago mi je zbog pobjede, ali mi je i žao što je Zrinjski izgubio. Sretan sam što se ovakva rivalstva dešavaju i ovakve utakmice u bh. košarci", kazao je Trbić za SportSport.ba

Najavio je da će Sparsi i u finalu ići na pobjedu.

Top Komentari

Humac
Za razliku od bahate,napuhane I propale,politički oktroirane Bosne svaka čast Sparsima koji prave a ne samo kupuju igrače.Ljudi su nas dobili ove sezone osam puta.I prošle sezone su nas dobijali i nikad incidenta sa njima stvarno su korektni i skromni uvijek bili.Ne mogu natezati za njih protiv Širokog ali ako dobiju finale neće mi biti mrsko.Dapače.A Zrinjskom slijedi generalni remont.Neko mora odgovarati za 8 poraza od glavnog rivala ta ni od Igokee ne bi izgubili toliko puta.Mnogi će otići jer se nije izborila ABA 2 liga.Jedini tračak nade je ulazak Olimpiakosa u ABA 1.A to bo značilo ostanak Olimpije.I baraž za jedno prazno mjesto kao što je igrao i Široki prije koju godinu.I gdje su ti lažovi iz grada na čelu s Ljubom!?Rekli su da će pomoći da se napravi zapadna tribina dvorane na B.Brijegu i nove svlačionice ispod nje a ni mrdnuli nisu dalje od obećanja.O kakvoj "velikoj " investiciji se radi dokaz je novosagrađena tribina iza 10.Osnovne u Mostaru za mali nogomet.Izgleda da je to veći interes grada nego nova tribina u dvorani na B.Brijegu.A znali su slikati u Laktašima kad je titula uzeta...Baš su pravi "laktaši".
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti