Optimizam u Sparsima pred meč sezone

Trbić: Zrinjski dobro poznajemo, uz pune tribine lakše ćemo do pobjede

S. Mlaćo

U trećoj polufinalnoj utakmici košarkaši Sparsa sutra će u na Grbavici ugostiti momčad Zrinjskog iz Mostara.

Ova dva tima pokazala su kvalitetnu košarku u dva posljednja meča koja su iza njih, te se očekuje da će tako biti i u sutra. Tim povodom danas je u prostorjama kluba održana press konferencija OKK Spars na kojoj su se prisutnima obratili trener Marko Trbić, te košarkaš Slobodan Jovanović.

"Mi sutra igramo najvažniju utakmicu sezone, a ovo je naša 60-ta utakmica ove sezone, a deseta protiv Zrinjskog. Nadam se da ćemo svi zajedno skupiti energiju i sutra dati najbolje što imamo. Vjerujem u pobjedu. Među ekipama nema nepoznanica, dobro se poznajemo i mislim da će presuditi energija, želja i koncentracija svih 40 minuta", kazao je Trbić.

Slobodan Jovanović je prokomentarisao stanje u ekipi, te otkrio očekivanja.

"Mislim da individualni učinak u ovoj fazi takmičenja nije primaran. Revanš smo dobro otvorili, ali pala je energija. Za sutra smo spremni i vjerujem u pobjedu. Igrali smo dosta puta protiv Zrinskog i znamo šta trebamo da radimo. Nadam se da će domaći teren imati neko značenje i nadam se veliko podršci publike", dodao je Jovanović.

"Ispunjenija dvorana i pomoć publike bi nam mnogo značila. Vjerujem da bi u sjajnoj atmosferi lakše do pobjede", dodao je Trbić, te istako da na raspolaganju ima sve košarkaše.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Susret se igra od 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi