Treća četvrtina ponovo presudila: Golden State u finalu protiv Clevelanda!
Golden State i Cleveland će igrati četvrto uzastopno finale NBA lige.

Curry i društvo slavili sa 4:3 u seriji

Treća četvrtina ponovo presudila: Golden State u finalu protiv Clevelanda!

Košarkaši Golden State Warriorsa plasirali su se u veliko finale NBA lige nakon što su rano jutros po našem vremenu porazili Houston Rocketse u sedmom meču finala Zapada sa 101:92.

Golden State je gubio u ovoj seriji 3:2, a nakon toga je izjednačio na svom terenu, da bi se odlučujući susretz igrao u Toyota Centru (Houston). Rocketsi su u jednom od najvažnijih mečeva u historiji franšize igrali bez drugog najboljeg košarkaša Chrisa Paula koji je povrijedio u šestoj utakmici, a to je trener Mike D'Antonni potvrdio nekih pola sata prije početka susreta.

Bez obzira na izostanak Paula Rocketsi su sjajno počeli susret. Imali su prednost u prvoj dionici, a u drugom periodu je ona bila osjetnija i čak su u jednom treenutku otišli na +15. Na odlasku na odmor domaći su imali prednost od 11 poena (54:43).

Ipak, kao u gotovo svakoj utakmici ove finalne serije koja je otišla u ruke Golden Statea, presudila je treća četvrtina. Steph Curry i društvo su uništili sjajnim ritmom i trojkama domaćina i tu dionicu su dobili sa 33:15 te preokrenuli rezultat u svoju korist. Houston više nije uspjevao da spusti razliku i gosti su bez većih problema meč priveli kraju za plasman u novo finale gdje će ponovo igrati protiv Cleveland Cavaliersa.

Goste je do trijumfa predvodio sjajni Kevin Durant sa 34 poena, pet skokova i asistencija, dok je fantastičan bio i Steph Curry sa 27 poena, 10 asistencija i devet skokova. Kod Houstoina Harden je imao 32 koša, a Gordon 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi