Harden: Sve je u našim rukama

Igrač Rocketsa samouvjeren

Harden: Sve je u našim rukama

S. Grebović

Prva zvijezda Houston Rocketsa James Harden izjavio je kako vjeruje da bi domaći teren mogao da  donese prevagu na stranu njegove ekipe u odlučujućoj sedmoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije.

Aktuelni šampioni Golden State Warriorsi sinoć su ubjedljivom pobjedom na svom terenu rezultatom 115:86 izjednačili seriju na 3-3, te tako izborili sedmu odlučujuću utakmicu. 

"Sviđa mi se to", rekao je Harden posle poraza u Oracle Areni. 

"Za nas se ništa ne menja, još uvijek se mi za sve pitamo. Imamo dovoljno samopouzdanja i snage da ovo iznesemo. Svjesni smo i da imamo još samo jednu priliku, na svu sreću imaćemo podršku naših vjernih navijača."

Harden je sinoć meč završio sa 32 poena, sedam skokova i devet asistencija.

Zanimljivo je da će se finala obje konferencije NBA lige odlučivati u sedmoj utakmici, a posljednji put takvu smo situaciju imali daleke 1979. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi