Treća uzastopna pobjeda Knicksa sa novim trenerom

NBA

Treća uzastopna pobjeda Knicksa sa novim trenerom

M. Skaka

Nakon što je Mike D'Antoni napustio ekipu Knicksa, tim iz NewYorka nanizao je i treću uzastopnu pobjedu. Ovaj put žrtva su bili Indiana Pacersi.

Sinoć su pobjedu Knicksima donijeli igrači s klupe koji su podsjetili zvijezde iz prvog tima da je oštra i agresivna odbrana ključ igre pod novim trenerom Mikeom Woodsonom. Iman Shumpert, Jared Jeffries i Steve Novak, obezbijedili su neophodnu čvrstinu u odbrani, Carmelo Anthony je dijelio lopte, pa su New Yor Knicksi slavili sa 102:88.

"Mislim da je ovo način na koji smo trebali igrati cijele godine.", rekao je Tyson Chandler, glavni odbrambeni igrač Knicksa nakon utakmice. "Igrati agresivnu odbranu, a u napadu dijeliti loptu. U zadnje tri utakmice, to je način na koji smo igrali i rezultati su vidljivi."

Sami početak susreta pripao je Pacersima, pa su tek nakon serije od 20:6, Knicksi prvo poluvrjeme uspjeli završiti u svoju korist sa 9 poena prednosti. Nastavak je donio žestoku borbu i vrlo zanimljivu utakmicu, a pobjeda Knicksa zapečaćena je tek u posljednjem periodu kada su uspjeli otići na +14.

Lin je u ovom susretu opet predvodio Knickse sa 19 poena, Carmelo Anthyony i Stoudemire ubacili su po 16, a JR Smith 11.




Do vrlo značajne pobjede stigli su Dallas Mavericksi koji su savladali San Antonio Spurse sa 106:99. Bila je to velika noć za mladog šutera Mavsa, Rodrigue Beauboisa koji je ubacio 16 poena i odigrao kvalitetnu odbranu na Tony Parkeru.

Beaubois je počeo susret zato što je Shawn Marion izostao zbog povrede koljena, ali je maksimalno iskoristio svoju priliku i uspio se dokazati već u četvtroj uzastopnoj utakmici, uz prosjek od 15,3 poena i šut od 59%.




CJ Watson vodio je Chicago Bullse do pobjede nad Philadelphiom (89:80). Watson je ubacio 20 poena, a Joakim Noah dodao još 13 uz 11 skokova, pa su i bez Derricka Rosea koji ne igra već treću uzastopnu utakmicu, Bullsi slavili. I bez aktuelnog MVP-a, Bullsi i dalje imaju najbolji rezultat u ligi na 37:10 (9:4 bez Rosea).

U redovima 76ersa, najbolji je bio Holiday sa 30 poena, ali mu ostatak ekipe nije mnogo pomogao. Andre Iguadala ubacio je samo 7 poena, Elton Brand isto toliko. Još ako kažemo da su Bullsi nadskakali Philadelphiu sa 53:39, onda je i konačan rezultat jasan.




U pobjedi Denver Nuggetsa nad Boston Celticsima (98:91) dokazao se rookie Kenneth Faried.

"Impresionirao me je večeras. Odigrao je čitavu utakmicu sjajno.", rekao je trener Denvera o Fariedu. "Ali posebno sam uživao gledajući ga kako igra u posljednjih par minuta susreta.", dodao je on.

Danilo Galinari ubacio je 20 poena, a Faried je dodao 18 uz lični rekod u skokovima (16).

"Faried nas je nadskakao u prvom poluvremenu. Samo u tom dijelu susreta uhvatio je 11 lopti.", rekao je Dov Rivers trener Bostona.

Za Farieda ovo je već šesti double-double u posljednjih 13 utakmica. Sinoć je imao i perfektan šut: 5 od 5 iz igre i 8 od 8 sa linije slobodnih bacanja.

"Igrao sam srcem i to je to. Ali, nisam zadovoljan. Želim biti još bolji.", rekao je Faried nakon susreta.





NBA. subota:

LA Clippers - Houston Rockets 95:91
Charlotte Bobcats - Toronto Raptors 107:103
Indiana Pacers - New York Knicks 88:102
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 89:80
New Jersey Nets - New Orleans Hornets 94:102
Utah Jazz - Golden State Warriors 99:92 (OT)
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 106:99
Denver Nuggets - Boston Celtics 98:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.