Nagrada za fair play godine definitivno mora otići u ruke trenera češke košarkaške ekipe

U Tofašu oduševljeni potezom trenera Nymburka

Nagrada za fair play godine definitivno mora otići u ruke trenera češke košarkaške ekipe

E. Škorić

U FIBA-inoj Ligi prvaka snage su odmjerili Tofaš i Nymburk, a na ovom meču viđen je izuzetan potez, kojeg možemo slobodno nazvati 'fair play potezom godine'.

Košarkaš Tofaša pao je tokom jednog prodora i ostao nekoliko sekundi na parketu, a gosti su imali priliku da na drugoj strani iz svog napada dođu do laganih poena. Jedan od košarkaša imao je otvoren šut za tri poena...

Međutim, trener Nymburga je s klupe povikao: "Stanite, stanite, ne pucajte". Košarkaši su poslušali svog trenera, te odustali od napada na koš, sve dok se u odbranu nije vratio košarkaš Tofaša koji je prethodno ležao na drugoj strani terena.

Iz turskog kluba iskazali su zahvalnost, ali i veliko priznanje gostujućem treneru i igračima koji su pokazali da nije sve u poenima i pobjedama...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi