Trener Sutjeske podnio ostavku
Ljubiša Kovačević

Košarkaško prvenstvo BiH

Trener Sutjeske podnio ostavku

M. Skaka

Nakon poraza na svom terenu od Čapljine (62:73), Ljubiša Kovačević odlučio je odstupiti sa klupe KK Sutjestka.

Trener KK Sutjeska, Ljubiša Kovačević svoj odlazak je i najavio u slučaju poraza od Čapljine, pa je ostavka logičan slijed događaja. U susretu posljednjeg kola, Sujeska je odigrala kvalitetne 3 četvrtine, ali ih je pad igre u posljednjoj dionici koštao pobjede. Oscilacije u igri Fočaka su i očekivane, obzirom da je tokom pauze ekipa dosta izmjenjena.

Iz uprave KK Sutjeska još uvijek nema najava ko bi mogao prezueti Kovačevićevo mjesto, ali će morati brzo reagovati ukoliko ne žele izgubiti priključak.

Sutjeska je u ovoj godini odigrala tri utakmice i u sve tri doživjela poraz, od čega dva na domaćem terenu, pa je klub koji je tek u ovoj sezoni ušao u elitu trenutno na 10. mjestu tabele Lige 12 uz 5 pobjeda i 9 poraza. Ono što vrijedi istaknuti jesta velika podrška domaće pubike za ekipu koja se tek treba etablirati u košarkaškoj eliti Bosne i Hercegovine, pa je sigurno da će u borbi za opstanak teren u Foči za svakog gosta biti užareno borilište.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.