Tri serije Besiktasa od 8:0, za pobjedu u Litvaniji

Turci nošeni Curtisom Jerrellsom do pobjede

Tri serije Besiktasa od 8:0, za pobjedu u Litvaniji

U drugoj utakmici večeri, također u okviru grupe D, snage su odmjerili Lietuvos Rytas i Besiktas. Bio je to važan duel za mjesto koje vodi u TOP 16 fazu, a slavio je Besiktas, rezultatom 73:67. 

Lietuvos je tražio priliku da dođe do druge pobjede i tako se izjednači sa gostima na tabeli. Goste bi pobjeda odvela na prag drugog kruga. 

 

U izuzetno tvrdih prvih pet minuta vidjeli smo svega sedam poena od obje ekipe. Lietuvos je vodio 4:3. Do kraja prve četvrtine obje ekipe su popravile svoj napadački učinak, a Litvanci su riješili ovaj dio igre u svoju korist, rezultatom 20:17. Besiktas serijom 8:0, u prve četiri minute igre u drugoj četvrtini dolazi do plus pet. Lietuvos je uspio stići goste, ali ne i prestići pa se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom, 33:33. 

 

Drugo poluvrijeme Besiktas otvara bolje i dolazi do nove serije od 8:0. Lietuvos je potom još jednom zaigrao bolje, mogli su Litvanci i preokrenuti, ali je Jerrells zadržao Besiktas u vodstvu. Treća četvrtina završena je minimalnim vodstvom tima iz Istanbula, 49:48. Ništa novo ni u posljednjoj četvrtini. Da je Lietuvos bolje otvarao četvrtine, vjerovatno bi i slavio. Ovako su teren napustili pognutih glava. Gosti prave novu seriju, još jednom 8:0 i dolaze na prag pobjede u Litvaniji. Tako je i bilo, a Turci su slavili rezultatom 73:67. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je odlični, Curtis Jerrells sa 23 poena, dok je Markota dodao 13. Kod domaćina najefikasniji je bio Babrauskas sa 14 postignutih poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.