Triple-double Noaha, Bullsi uništili Knickse

NBA liga

Triple-double Noaha, Bullsi uništili Knickse

Midhat Šljivak

Košarkaši Chicago Bullsa savladali su večeras u svom United Centru New York Knickse rezultatom 109:90.

Bullsi su cijelim tokom utakmice bili mnogo bolji tim. Već nakon prve četvrtine su stvorili 21 poen prednosti 37:16, pa su se Knicksi mogli samo nadati čudu i preokretu u ovom susretu. 

Zaigrao je tim iz New Yorka mnogo bolje u drugoj četvrtini. Ovaj dio igre su dobili 33:22, pa se na odmor otišlo sa samo 11 razlike u korist domaćih košarkaša, 59:48.

U nastavku susreta Bullsi su igrali koliko im je potrebno. Neorganizovani Knicksi nisu mogli ništa domaćem timu, koji je na krilima sjajnog Joakima Noaha na kraju stigao do zaslužene pobjede u ovom susretu.

Francuski centar se poigravao s Knicksima. Upisao je triple-double u ovom susretu. Postigao je 13 poena, uhvatio je 12 skokova, te je imao sjajnih 14 asistencija. Ovom učinku je dodao dvije ukradene lopte i dvije blokade. Noah se u ovom meču i povrijedio.

DJ Augustin je bio najefikasniji kod Bullsa s 23 poena, a za Knickse je Carmelo Anthony ubacio 21 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.