Trojka Luke Dončića koja je 'iščupala srce' Boston Celticsima
Foto: EPA

Mladi Slovenac ne prestaje oduševljavati

Trojka Luke Dončića koja je 'iščupala srce' Boston Celticsima

Od svog dolaska u NBA ligu Luka Dončić ne prestaje oduševljavati košarkašku javnost.

Mladi Slovenac od svoje rookie sezone igra sjajnu košarku koja više priliči nekoj iskusnoj zvijezdi nego 21-godišnjaku.

U svojoj još uvijek mladoj karijeri Luka je zabio mnogo spektakularnih ali i odlučujućih koševa. Takav je noćas zabio Boston Celticsima u sjajnoj utakmici u American Airlines Centru u Dallasu gdje su njegovi Mavericksi slavili sa 110:107. U dramatičnoj završnici Jaylen Brown postigao je na 9 sekundi do kraja koš za 107:107 i sve je mirisalo na produžetke. No Dončić nije mislio tako, uzeo je loptu, preveo u polje napada, iskoristio dobar blok Hardawaya i s nekih 8,5 metara hladno pocijepao mrežicu za pobjedu svog tima i guranje Celticsa u negativan omjer.

Zanimljivo, s istog mjesta Dončić je pogodio za pobjedu i u prošlom doigravanju u petoj utakmici protiv Clippersa kojom su Mavericksi rezultat u seriji smanjii na 3:2, a očigledno da je ova dijagonalna pozicija, lijevo od obruča, ona koja najviše odgovara Slovencu. Pogledajte kako je Luka 'iščupao srce' Celticsima...

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Luka je Bošnjak preko amidže iz Zavidovića.
1 1
Zulfikar
Isti taj moj Celtics ga je mogao uzeti na draftu :(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi