Trojkom Carolla Real slavio protiv Maccabija

Sjajna utakmica u Madridu

Trojkom Carolla Real slavio protiv Maccabija

U fantastičnoj utakmici 2. kola Eurolige večeras je u Madridu Real slavio protiv telavivskog Maccabija rezultatom 86:85 trojkom Jaycee Carolla 2.4 sekunde prije kraja utakmice. 

Odlično je izraelski tim odigrao ovaj susret i bio na milimetar od pobjede koja ni u kom slučaju ne bi bila nezaslužena.

Odhrvao se Maccabi vodstvu Reala na poluvemenu i njihovoj brzoj igri prepunoj tranzicije i improvizacije, te predvođen sjajnim Wilbekinom koji je zabio težak koš za vodstvo 85:83 11 sekundi do kraja utakmice, došao pred vrata pobjede. 

Na timeoutu Pablo Laso nacrtao je akciju, specijal, za kog drugog neko za fantastičnog šutera Jaycee Carolla koji se sjajno oslobodio nakon bloka i zabio za veliku pobjedu svog tima. Imao je Maccabi 2.4 sekunde da nešto napravi no nisu bili ni blizu košu. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fantastični Jordan Mickey sa 16 koševa i 11 skokova te indeksom korisnosti 30 bio je najbolji košarkaš Reala a Caroll je uz pobjedničku trojku ovu pobjedu zadužio s ukupno 14 koševa. Na drugoj strani Wilbekin je s 22 koša pružio sjajnu partiju za Maccabi no nažalost se ozlijedio potkraj utakmice. Dibartolomeo i Bryant zabili su po 15 poena za izraelski tim. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi