Turkoglu izlazi na tržište

Turkoglu izlazi na tržište

A. Beganović

Turski košarkaš, trenutno član Orlando Magica Hidayet Turkoglu preko svojih agenata objavio je da će od 30. juna postati slobodan igrač na NBA tržištu. 

Ovom objavom ponajbolji igrač momčadi koja je poražena u velikom finalu NBA lige od LA Lakersa moći će primati ponude od drugih timova. Ipak, Orlando će Turkoglua moći zadržati u svojim redovima ukoliko mu daju platu kao najbolji ponuđać jer turski košarkaš ima ugovor s Megicom do ljeta 2010. godine uz opciju izlaska na tržište godinu dana ranije.

Turkoglu iza sebe ima sjajnu sezonu i jedan je od igrača koji su svojim igrama dali veliki doprinos ulasku Orlanda u finale. Sezonu iza nas Turkoglu je završio s prosjekom od 16.8 poena po utakmici, 5.3 skoka i 4.9 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.