Tuzla: Obnovljen kultni basket teren na Slatini

Za više košarke

Tuzla: Obnovljen kultni basket teren na Slatini

U tuzlanskom naselju Slatina u petak je otvoren obnovljeni kultni Krug, basket teren na kojem su stasale mnoge generacije košarkaša ovoga grada. Na terenu su postavljene tartan podloge i tribina, reflektori i koš su reparirani, te su stvoreni bolji uslovi za igru u kojoj, tradicionalno, uživaju brojni Tuzlaci.

Preostalo je još farbanje tribina koje će biti obavljeno čim vremenski uslovi to dozvole.

Obnova je trajala dva mjeseca, a kampanju „Za više košarke“ pokrenula je i realizirala kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda i Gradom Tuzla. U prvoj fazi, koja je trajala od novembra prošle, do maja ove godine, sudjelovali su i građani koji su navedenom periodu uspjeli sakupiti 100.000 Pan čepova i ubaciti ih u veliku Pan bocu postavljenu u gradskom središtu, što je bilo dovoljno da se steknu uslovi za renoviranje. Na taj način Tuzla i Tuzlaci dokazali su koliko vole svoj grad i košarku.

U akciju obnove Kruga priključili su se i poznati košarkaši Damir Mulaomerović i Jasmin Hukić te brojni drugi sportisti i poznata imena grada. Krug je prvi obnovljeni teren u okviru kampanje „Za više košarke“, a najavljena je obnova i izgradnja još nekoliko košarkaških igrališta u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi