Tuzlaci prekinuli crni niz: Fantastični Gegić vodio Slobodu do pobjede protiv Splita

Prva pobjeda u ABA 2 ligi

Tuzlaci prekinuli crni niz: Fantastični Gegić vodio Slobodu do pobjede protiv Splita

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Košarkaši Slobode večeras su u Mejdanu pobijedili Split sa 84:73 u meču četvrtog kola ABA 2 lige.

Sloboda je veoma loše otvorila sezonu i upisala tri poraza, ali su večeras konačno uspjeli da prekinu taj niz i dođu do pobjede. Izabranici Josipa Pandže odigrali su odličan meč protiv Splita i zasluženo slavili.

Tuzlanski tim je od samog početka imao prednost, a prvu dionicu dobili su sa 27:23. Na odmor se otišlo kod vodstva Slobode od 35:29 za Slobodu.

Domaći su i u nastavku meča uspjeli da kontrolišu igru i prednost koju su imali. Split je pokušao da dođe do uzbudljive završnice, ali to nisu uspjeli. Sloboda je na kraju slavila sa 84:73.

Odličan meč u domaćem timu odigrao je Amar Gegić koji je ubacio 16 poena, te je dodao još sedam skokova, sedam asistencija i jednu ukradenu loptu. Istakao se i Gregg sa 14 poena i tri asistencije.

U ekipi Splita najefikasniji bio je Darko Bajo koji je ubacio 20 poena, dok je Kedžo dodao 12 poena.

Sloboda je trenutno na osmom mjestu sa tri poraza i jednom pobjedom, dok je Split treći i ima dvije pobjede i dva poraza.

ABA 2 liga, 4. kolo:

Sloboda - Split 84:73

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sloboda: Rosga, Gregg 14, Jakupović 2, Janjić 13, Gegić 16, Dedajić, Čerkezović, Čampara 7, Tomašević 9, Berry, Manjgafić 12, Grubor 11.

Split: Perković 10, Kalajžić, Rebić 3, Kedžo 12, Gabrić 3, Cunningham 9, Runjić, Marčinković 9, Bajo 20, Morris 5, Rikić 2.

Top Komentari

Dino_2000
Oooo ooooo volim te volim Slobodo,za tebe nasa.srca bi stala,rodjen sam u Tuzli Boze tebi hvala.
6 1
Alfred
Bravo momci?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti