U Igokei žale za propuštenom šansom za preokret

Bili blizu da dobiju meč

U Igokei žale za propuštenom šansom za preokret

M. Šljivak

Viceprvak BiH Igokea porazom je ušla u novu sezonu ABA lige.

Igosi su u 1. kolu poraženi na svom parketu od Mega Bemaxa rezultatom 79:80, ali bh. predstavniku je jako malo falilo da dođe do velikog preokreta.

Trener Igokee Nenad Trajković žali za propuštenom šansom u ovoj utakmici.

"Čestitam Megi na zasluženoj pobjedi, oni su kontrolisali utakmicu svo vrijeme. U prvom poluvremenu smo im dozvolili da igraju kako žele. U prvom poluvremenu smo loše igrali odbranu, a kada smo počeli da igramo u ovoj fazi imali smo i mnogo bolji napad. U napadu nismo iskoristili naše igrače kako smo trenirali. Nismo se snašli na njihovo preuzimanje, htjeli smo da damo koš iz reketa, ali nismo u tome uspijevali. Oni su odlično igrali na odbranu. Ulaskom Ilića na kraju smo dobili energiju. U toku utakmice smo napravili mali broj prekršaja, ali i pored toga smo bili u prilici da pobijedimo. Međutim, mislim da ne bilo bilo zasluženo da pobijedimo utakmicu u kojoj je Mega cijelo vrijeme imala kontrolu", rekao je Trajković.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sretan zbog pobjede bio je trener Mege Dejan Milojević.

"Prezadovoljan sam pobjedom, jer je Igokea sigurno napravila najkvalitetniju ekipu u poslednjih nekoliko godina. Znao sam da možemo da igramo protiv svih. Tražio sam da budemo čvrsti i strpljivi, ali kad imate mlade igrače oscilacije su neizostavne. Na kraju smo bili u situaciji i da izgubimo utakmicu, ali smo bili dovoljno čvrsti i uspjeli da ostvarimo važnu i vrijednu pobjedu", rekao je Milojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi